Toni Kroos lijkt al te beslissen over toekomst Real Madrid

Toni Kroos heeft in de El Clasico tegen Barcelona opnieuw een masterclass gegeven en Real Madrid naar een 3-1 overwinning geholpen. De voormalige Duitse international heeft aan het eind van de huidige campagne geen contract meer bij Real Madrid en zijn toekomst is onzeker vanwege het verlengingsbeleid van de club voor spelers boven de 30 jaar. Er gaan echter geruchten dat de Duitse middenvelder aan het eind van het seizoen zou kunnen besluiten zijn schoenen aan de wilgen te hangen.

Ancelotti over de toekomst van Kroos

Kroos heeft dit seizoen uitstekend gepresteerd voor Real Madrid en op geen enkel moment heeft het er naar uitgezien dat hij op 32-jarige leeftijd op zijn retour is. Real Madrid wil het contract van de Duitser graag verlengen, omdat hij op topniveau blijft spelen en nog zeker twee of drie jaar door kan gaan. Over de kans dat de Duitser blijft, zei Ancelotti: “We spreken elkaar na het WK, in januari of februari. Persoonlijk denk ik dat hij blijft omdat hij het goed doet.”

Bovendien geeft Ancelotti toe dat hij met de veteraan-middenvelder heeft gesproken over zijn situatie. Premier League-reuzen Manchester City zijn echter bereid Toni Kroos een driejarige deal aan te bieden om hem over te halen zich bij hen aan te sluiten van Real Madrid, aldus El Nacional. Ook wordt opgemerkt dat hij al een contractvoorstel heeft afgeslagen en dat dit ‘iedereen’ bij de club heeft verrast, aldus het rapport.

Kroos’ plan bij Real Madrid

Het lijkt er zelfs op dat Kroos zijn teamgenoten al een tijdje over zijn plannen vertelt. Een verslag van Relevo luidt: “Als dit contract afloopt, vertrek ik.” Los Blancos hebben vastgehouden aan hun standpunt om spelers die aan het einde van hun carrière komen, 12 maanden verlenging aan te bieden. Toch is het altijd duidelijk geweest dat Kroos wil stoppen met spelen terwijl hij nog steeds het beste van zichzelf kan geven. Ook het feit dat hij zich al heeft teruggetrokken uit het internationale voetbal toont aan dat hij niet bang is om vroegtijdig te stoppen.

Dat zou natuurlijk een klap zijn voor Real Madrid, dat in het centrum van het park nog steeds sterk afhankelijk is van de Duitse ster. Een recent rapport van Fabrizio Romano (h/t Madrid Xtra) geeft een update over de situatie van Kroos, en suggereert dat Real Madrid een nieuw contractvoorstel heeft voorbereid voor de voormalige vedette van Bayern München, in hun pogingen om hem aan een nieuwe deal te binden.

Kroos’ geruchten over banden met Premier League clubs

Het lijkt er echter op dat de voormalige middenvelder van Bayern graag aan een nieuw avontuur buiten La Liga wil beginnen. Er wordt gezegd dat hij vastbesloten is om een nieuwe reis in de Premier League te beginnen. Kroos zal in de zomer geen gebrek hebben aan opties, want Liverpool, Man Utd en Tottenham Hotspur ‘zouden hem graag binnenhalen’.

Maar de Duitse ster is nooit iemand geweest om aan vast te houden, en stopte ook al heel vroeg met internationaal voetbal. Het zou dus niet echt een verrassing zijn als hij binnenkort zijn schoenen voorgoed aan de wilgen hangt. Het is dus duidelijk dat Kroos aan zet is. Het valt nog te bezien wat hij beslist. De fans van Real Madrid willen vast en zeker dat de Duitse tovenaar blijft.

Wat heeft Kroos gewonnen bij Real Madrid?

Kroos heeft tot nu toe 378 keer gespeeld voor Real Madrid. In die periode heeft hij ook vier Champions League-titels, drie La Liga’s, vier Club World Cups, vier UEFA Super Cups en drie Spaanse Super Cups gewonnen. Zijn blijvende aanwezigheid op het middenveld zou de club niet alleen kunnen helpen het succes te behouden, maar ook om jongere spelers als Eduardo Camavinga en Aurelien Tchouameni te begeleiden.

Laat een reactie achter