Rodrygo Goes bekritiseert La Liga-scheidsrechters, maar is niet geïnteresseerd in hun ‘blame game’.

Real Madrid forward Rodrygo Goes had een dig La Liga scheidsrechters voor hun officiating na een reeks van slechte resultaten voorafgaand aan de World Cup break. De voetballer liet duidelijk dat heeft niet links achter de partij in Vallecas voor de Ray, noch die van de Cádiz in Santiago Bernabéu.

Los Blancos lieten vijf punten liggen in hun laatste drie competitiewedstrijden voor de pauze tegen Girona, Rayo Vallecano en Cádiz, waarna onder meer Thibaut Courtois en Carlo Ancelotti luidkeels klaagden over de scheidsrechters, om nog maar te zwijgen van het luidruchtige geklaag van Vinicius Junior op het veld. De scheidsrechter sprak echter niet van een overtreding en ook de VAR werd niet geraadpleegd. Vinicius kwam tegenover Fali te staan tijdens een verhitte woordenwisseling, waarbij beide spelers een bekeuring kregen.

“[Scheidsrechters] laten alles toe,” beweerde hij. “Fali keek me aan en sloeg me, het was geen ongeluk. Ik weet niet waar de VAR voor dient. Maar we zijn [ook] zelfkritisch.” In het interview werd Rodrygo later gevraagd of hij dacht dat scheidsrechters Barcelona bevoordeelden in hun beslissingen, waardoor Real Madrid werd benadeeld. Maar de spits zei dat hij zich niet te veel wilde verdiepen in het ‘blame game’ van de scheidsrechter.

In een zwaarbevochten wedstrijd met zes gele kaarten voor beide teams, wisten de Madridistas de drie punten veilig te stellen. Los Blancos stonden tot die laatste drie wedstrijden op kop in La Liga, maar staan nu achter Barcelona.

En Rodrygo is al afgereisd naar Qatar om de selectie van Brazilië aan te vullen, waar het zijn eerste wereldbeker als profvoetballer zal zijn. Hij zal nu hopen Brazilië te helpen de Wereldbeker te winnen na een onderbreking van 20 jaar. De Selecao zijn ingedeeld in Groep G naast Zwitserland, Servië en Kameroen.

Rodrygo is een van de drie spelers van Los Blancos die zijn geselecteerd voor het komende WK in Qatar. Vinicius Jr. en Eder Militao zijn de andere twee spelers van de club die de selectie hebben gehaald. De spits zei dat ze niet als favorieten kunnen worden beschouwd om een record zesde WK in Qatar te winnen alleen vanwege hun schitterende staat van dienst, maar gelooft dat ze alle kwaliteiten hebben om te slagen.

Laat een reactie achter