Real Sociedad middenveld Mikel Merino wordt transferdoelwit van Aston Villa

Mikel Merino, 26, is al enige tijd een belangrijk lid van het middenveld van Real Sociedad, met in totaal 173 optredens en 22 assists en 18 doelpunten. Hij is een belangrijke speler geworden bij de La Liga club nadat hij in juli 2018 voor 10 miljoen pond overkwam van Newcastle United.

Er wordt gezegd dat Aston Villa baas Unai Emery de Spaanse ster zou kunnen terugbrengen naar de Premier League na een eerdere korte stint bij Newcastle United. Emery, 51, verliet La Liga zijde Villarreal na twee jaar aan het hoofd van de Yellow Submarine om met Villa terug te keren naar de Premier League, nadat hij van 2018 tot 2019 de leiding had over Arsenal.

Emery wil spelers binnenhalen die specifiek aan zijn eisen voldoen, nu zijn planning op de voorgrond treedt in de aanloop naar de transferwindow van januari. Het is een bewijs van de schat aan centrale middenvelders waarover Luis Enrique beschikt, dat Merino, een van de beste en beste spelers van La Liga, niet is opgenomen in de WK-selectie van Spanje, samen met Thiago Alcantara en Sergio Canales.

Merino is al enige tijd een belangrijk lid van het middenveld van Sociedad, met in totaal 173 optredens, 22 assists en 18 doelpunten. De middenvelder staat onder contract tot de zomer van 2025 en zijn huidige deal bevat een vrijwaringsclausule van 56 miljoen pond. Maar gezien Merino’s topprestaties is er enige vrees dat de speler een contractaanbod afwijst en aandringt op een vertrek. Dit zou Villa een grote kans geven om hem te contracteren.

Sociedad is ook huiverig om Merino te laten gaan en zal prioriteit geven aan de verlenging van zijn huidige contract in de Reale Arena in een poging de “onbetwistbare” financiĆ«le macht van Villa-eigenaren Nassef Sawiris en Wes Edens te weerstaan. Bovendien is Aston Villa misschien niet in staat om zo’n hoge prijs te betalen, en zou het kunnen proberen om de prijs wat te drukken. Het is natuurlijk niet ondenkbaar dat Aston Villa een kolossaal bedrag voor Merino op tafel legt. Als ze Merino’s clausule activeren, dan ligt zijn toekomst buiten het bereik van Sociedad.

Laat een reactie achter