Real Madrid-talent Aurelien Tchouameni was dicht bij Liverpool in de zomer

Aurelien Tchouameni heeft bekend dat Liverpool hem in de zomer het eerste officiƫle voorstel heeft gedaan, maar dat hij hun interesse snel heeft afgewezen toen Real Madrid zich meldde.

De Reds werden in de zomerperiode sterk in verband gebracht met de komst van Tchouameni. De 22-jarige maakte indruk bij Monaco, waardoor Jurgen Klopp interesse toonde om de speler naar Anfield te halen. Rapporten in zowel Engeland als Frankrijk bevestigden de interesse van de Reds, maar uiteindelijk koos de speler voor Real Madrid in een deal ter waarde van ongeveer 85 miljoen pond.

Het was misschien een dure zet, maar de Fransman lijkt elke cent waard te zijn, want hij kwam binnen en vestigde zich onmiddellijk als starter van het eerste elftal, zonder dat de club de afwezigheid van Casemiro voelde, die naar Manchester United vertrok. In een interview met het Franse Le Parisien legde de middenvelder uit: “Het eerste contact was Liverpool en we waren in gesprek, maar Real Madrid kwam en in mijn hoofd was alles duidelijk. Het was Real Madrid en niemand anders.”

The Reds waren erop gebrand om de middenvelder te tekenen, omdat Jurgen Klopp zijn opties wilde uitbreiden nadat hij tergend dicht bij een ongekende viervoudige overwinning was. De baas van Liverpool wil graag een belangrijke middenvelder aan zijn gelederen toevoegen en probeerde Tchouameni in de zomer naar Merseyside te lokken na weer een geweldig seizoen bij AS Monaco. Tchouameni kon nog een laatste bod afslaan toen Paris Saint-Germain hem in de Ligue 1 wilde houden.

Hoewel het nu academisch is, nu Tchouameni een speler van Real is en Liverpool verder moet, is het interessant om hem te horen praten over gesprekken met de club. Sinds zijn verhuizing naar Spanje heeft hij het goed gedaan onder Carlo Ancelotti en onderstreept hij waarom hij bij Bordeaux zo gewaardeerd werd.

Tchouameni heeft het potentieel om een van de beste middenvelders ter wereld te worden als hij zich in dit tempo kan blijven ontwikkelen. De 22-jarige heeft dit seizoen tot nu toe 18 keer gespeeld voor Los Blancos, dat tweede staat in La Liga. En Liverpool zal wanhopig zijn om een soortgelijke teleurstelling te voorkomen na Tchouameni’s afwijzing, met zijn opmerkingen die daarop volgden om zout in de wond te strooien.

Laat een reactie achter