Real Madrid strijdt met Barcelona en Chelsea voor Braziliaans wonderkind

Zowel Real Madrid als Barcelona zitten achter de handtekening van het Braziliaanse wonderkind Endrick aan. De 16-jarige heeft onlangs zijn eerste stappen in het spel gezet bij Palmeiras, maar die waren zeer positief.

Volgens berichten uit Spanje is de 16-jarige het middelpunt van een touwtrekkerij tussen de twee La Liga giganten. Endricks vader Douglas Ramos bevestigde dat de speler en zijn entourage voor het einde van het jaar naar de Valdebas zouden reizen voor een rondleiding door de trainingsfaciliteiten van Real Madrid. Sommigen reisden enkele dagen geleden naar Brazilië en doen er alles aan, en geven dat ook toe, om de spits, die nog anderhalf seizoen in Sao Paulo moet doorbrengen voordat hij voet op Europese bodem mag zetten, te overtuigen.

Barcelona-manager Xavi Hernandez gaf tegenover de pers toe dat zijn club zal proberen hem te contracteren. “We hebben gesproken met de vader van Endrick en ook met de speler. Ik heb hen het project uitgelegd. We willen hem, hij is een toptalent”, zei hij tegen ESPN. Maar zoals gemeld door Marca, is Barcelona niet erg optimistisch over hun kansen om hem te tekenen. Xavi was instrumenteel in recente aanwinsten, maar wordt in dit geval niet als voldoende gezien.

Nu heeft transferexpert Fabrizio Romano op zijn podcast bevestigd dat de Europese kampioenen de afgelopen dagen flink hebben aangedrongen op zijn handtekening. In de tussentijd zou de speler nog steeds bij PSG of Chelsea terecht kunnen komen, maar Real Madrid dringt er nu echt op aan om Endrick te tekenen.

De roep om Endricks handtekening is geen verrassing, gezien de hoge waardering voor de tiener. João Paulo Sampaio vergeleek hem onlangs nog met de Braziliaanse grootheden Romario en Ronaldo. Real Madrid was de eerste die stappen ondernam om Endrick en Palmeiras te benaderen over de mogelijkheid om de pas 16-jarige jongen, die de voetbalwereld in vervoering bracht, te contracteren.

Met zoveel topclubs die geïnteresseerd zijn in de jonge aanvaller, zal Endrick geen goedkope ondertekening zijn. Het ziet ernaar uit dat Real Madrid flink wat geld zal moeten uitgeven als ze de veelbelovende speler willen tekenen. De race is nog open en zeker niet beslist, maar Los Blancos doen nu echt een poging om Endrick te contracteren, en als Madrid aanklopt, zeggen maar weinig mensen nee.

Laat een reactie achter