Real Madrid lonkt naar talentvolle Braziliaanse vedette Endrick Felipe

Real Madrid liep naar verluidt achter in de race om de Braziliaanse vedette Endrick Felipe, maar nu lijkt het erop dat ze op pole position staan. Real Madrid wil Endrick contracteren. Dat is inmiddels een publiek geheim.

Nu hij steeds meer wedstrijden voor Palmeiras speelt, stijgt zijn prijs en Real Madrid wil snel een deal sluiten. De veelbelovende aanvaller, die momenteel voor Palmeiras speelt, kan op alle drie de aanvalsposities uit de voeten en heeft in 2022 in 12 officiële wedstrijden negen doelpunten gemaakt. In Brazilië is hij gehypet als het grootste talent dat het land heeft voortgebracht sinds Neymar.

Tegelijkertijd was er veel hype rond Endrick, zozeer zelfs dat clubs als Real Madrid, Barcelona, PSG, Chelsea, Liverpool, Manchester United, Arsenal en verschillende anderen met hem in verband werden gebracht nog voordat hij zijn debuut in het eerste elftal had gemaakt voor Palmeiras. Er wordt gesuggereerd dat PSG de meest waarschijnlijke uiteindelijke bestemming van de 16-jarige is, terwijl Real Madrid-voorzitter Florentino Perez er alles aan zal doen om hem naar het Bernabeu te halen.

Zodra de Madrilenen wisten van een mogelijk bod van de Fransen, was het alle hens aan dek. Volgens ‘Marca’ gaan ze een formeel aanbod doen aan de Braziliaan om hem vroegtijdig vast te leggen, maar hij zou pas in 2024 komen. Maar de agenten van Endrick werden zelfs in Barcelona gesignaleerd om met de Blaugrana te spreken.

Zoals gemeld door Marca, is een leider van Real Madrid in Sao Paulo en begint onderhandelingen met de Braziliaanse club in een eerste poging om een overeenkomst te sluiten voor de transfer van Endrick. In ieder geval zou hij pas naar Spanje kunnen verhuizen als hij 18 jaar wordt, wat in juli 2024 zal zijn. Hij blijft dus in ieder geval tot die zomer bij zijn huidige club.

Volgens het rapport is dit nu de derde ontmoeting van Real Madrid met Palmeiras sinds vorig jaar, omdat ze de Braziliaan in de toekomst als opvolger van Karim Benzema zien. Palmeiras heeft een langetermijncontract met hem dat loopt tot de zomer van 2025 en dat volgens de geruchten een vrijwaringsclausule van 60 miljoen euro bevat. En zoals Relevo meldt, zou Palmeiras een bod van €45 miljoen overwegen, dat gepaard zou gaan met een aantal prestatiegebonden bonussen die dat bedrag dichter bij €60 miljoen zouden brengen.

Volgens ‘ESPN’ wil Madrid de jongeling in actie zien alvorens het bod te versturen. Manchester City gaat bovendien naar Brazilië om de 16-jarige van dichtbij te bekijken. Dit alles ondanks het feit dat Endrick, net als zijn Braziliaanse landgenoten Vinicius Junior en Rodrygo voor hem, volgens de FIFA-regels pas op 18-jarige leeftijd een grote Europese stap mag zetten.

Wervingsleider Juni Calafat zal dan hun plannen voor hem uitleggen en hem ervan proberen te overtuigen dat hun plannen de beste kans op succes bieden. En Los Blancos voelen zich wellicht in het voordeel bij de onderhandelingen door de eerdere gevallen van Vinicius Junior en Rodrygo Goes. Overigens, Endrick imiteerde Real Madrid legende Cristiano Ronaldo’s viering na het scoren in een recente wedstrijd. Maak daarvan wat je wilt.

Laat een reactie achter