Real Madrid houdt Tottenham-ster Son Heung-min in de gaten

Real Madrid moet de komende transferperiodes de voorhoede uitbreiden. Naar verluidt “houden ze Tottenham-ster Son Heung-min in de gaten” nu de Zuid-Koreaan zijn toekomst in Noord-Londen overweegt.

De 30-jarige speler zou op zoek zijn naar een volgende stap in zijn carrière, ondanks het feit dat hij in 2021 een vierjarig contract bij Spurs heeft getekend. Spelers van wereldklasse die zich hebben bewezen in de moeilijkste competitie ter wereld komen niet vaak beschikbaar, dus als dat wel het geval is, verwacht je dat veel topclubs in Europa op hem azen.

De Zuid-Koreaanse international eindigde eerder in oktober op de 11e plaats in het Ballon d’Or klassement, en scoorde in de Premier League het hoogste aantal van 23 doelpunten in de afgelopen campagne. Son won samen met Mohamed Salah van Liverpool de Gouden Laars van de Premier League na 23 doelpunten en was de enige speler met meer dan 16 doelpunten die geen penalty nam.

Son heeft dit seizoen in 16 wedstrijden voor Antonio Conte vijf goals en twee assists gemaakt. Hij maakte naam in de Bundesliga, nadat hij zijn sporen had verdiend bij Hamburg en vervolgens verhuisde naar Bayer Leverkusen voordat hij in 2015 bij Spurs kwam. Real-coach Carlo Ancelotti is een groot bewonderaar van Son, die hem in de Premier League uitgebreid heeft bekeken.

Het zou geen schok zijn als Real Madrid binnenkort probeert spelers in de voorhoede aan te trekken. Karim Benzema wordt binnenkort 35 jaar; Mariano Diaz vertrekt naar verwachting komende zomer. Wat de vleugels betreft, is de toekomst van Marco Asensio en Eden Hazard onzeker.

Spurs verloor van Arsenal, Manchester United en Newcastle na hun beste start ooit van een Premier League-campagne. Ondanks zeven sensationele jaren bij Tottenham heeft Son nog steeds geen grote trofee met de club gewonnen. Ondertussen is Liverpool een van de vele Europese topclubs die geïnteresseerd zijn in Heung-Min Son.

In zijn 30e jaar komt Son op het punt waar de meeste grote spelers in hun carrière komen, met waarschijnlijk nog maar één groot contract in het verschiet voordat hij – al dan niet onaangenaam – wegglijdt bij de grootste Europese clubs. Tijdens het WK in Qatar deze winter krijgt Son nog een kans om zijn talenten te tonen op het grootste podium, met Zuid-Korea in de groepsfase tegen Uruguay, Ghana en Portugal.

Laat een reactie achter