Real Madrid heeft Liverpool geloot in de Champions League round-of-16

Real Madrid heeft maandag in de finale van de Champions League Liverpool geloot in een rematch van de finale van vorig seizoen. Madrid wil in de finale van juni in Istanbul zijn 15e Europese titel veroveren, nadat het vorig jaar in Parijs met 1-0 van Liverpool had gewonnen. Madrid versloeg de ploeg van Jurgen Klopp ook in de finale van 2018 in Kiev.

Veertienvoudig winnaar Real Madrid versloeg Liverpool vorig jaar in de finale met 1-0 dankzij een doelpunt van Vinicius Junior in de 59e minuut. In de tussentijd krijgt Liverpool de kans om de nederlaag in de Champions League-finale van vorig seizoen door toedoen van Real Madrid te wreken. Voormalig Liverpool-verdediger Stephen Warnock zei tegen Sky Sports News: “Het is een zeer moeilijke wedstrijd voor Liverpool. Als ze als tweede eindigen in hun groep, krijgen ze niet de kans om thuis te spelen in de tweede ronde.”

De wedstrijden vinden plaats op 14/15/21/22 februari en 7/8/14/15 maart. De wedstrijdschema’s verschijnen hier zodra ze bevestigd zijn. Alle wedstrijden beginnen om 21.00 uur CET. De eerste wedstrijd vindt plaats op Anfield in februari. Het doet me denken aan de ontmoeting van mei die werd ontsierd door organisatorische chaos waardoor de aftrap werd vertraagd en honderden Liverpool-supporters vreesden voor hun veiligheid. De finale van 2022 werd overschaduwd door chaos buiten het stadion en er was veel kritiek op de behandeling van de fans door de Franse autoriteiten die voor de wedstrijd waren ingezet.

“Het is een herhaling van de vorige finale; het zijn twee historische teams. Het wordt een elektrische, fascinerende wedstrijd voor de fans,” zei Madrid-directeur Emilio Butragueno.

Daarnaast staat Premier League-kampioen Manchester City tegenover het Duitse RB Leipzig, terwijl Tottenham tegen de Italiaanse reuzen AC Milan speelt. Ook Chelsea krijgt Duitse tegenstand in Borussia Dortmund. Elders hebben de Franse kampioenen Paris St-Germain tegen Bayern München gespeeld.

De finale van de Champions League wordt op 10 juni volgend jaar in Istanbul gehouden. De Turkse stad zou de finale in 2020 en 2021 organiseren, maar vanwege de pandemie werd de wedstrijd telkens naar Portugal verplaatst.

Volledige loting Champions League laatste 16

RB Leipzig vs Man City

Club Brugge vs Benfica

Liverpool vs Real Madrid

AC Milan vs Tottenham

Eintracht Frankfurt vs Napoli

Borussia Dortmund vs Chelsea

Inter Milaan vs Porto

PSG vs Bayern München

Laat een reactie achter