Real Madrid-fans denken dat Karim Benzema aan WK denkt

Drie maanden lang ging het allemaal van een leien dakje voor Real Madrid. Maar de laatste paar resultaten zijn een ramp voor hen. Ze wonnen slechts één van hun laatste vier wedstrijden in alle competities, terwijl ze nu vijf punten achterstand hebben op Barcelona in de titelrace van La Liga.

De recente resultaten hebben de Blaugrana een voorsprong gegeven in de strijd om de competitiekroon. En dat viel samen met de afwezigheid van Karim Benzema bij wedstrijden vanwege ‘spiervermoeidheid’. De Franse spits kampt de laatste tijd met fitheidsproblemen en mist daardoor de wedstrijd van maandag tegen Rayo Vallecano. “Hij zal niet spelen omdat hij niet kan,” verklaarde Ancelotti in zijn persconferentie voor de wedstrijd.

Benzema heeft zich nog niet bij de selectie gevoegd en het ziet ernaar uit dat hij de laatste wedstrijd voor de komende WK-pauze zal missen. De Fransman was de afgelopen seizoenen een van de beste spelers in het wereldvoetbal en werd daarvoor eerder dit jaar beloond met de Ballon d’Or. Het WK halverwege het seizoen doet echter velen twijfelen aan de inzet van de spits. Zijn voortdurende afwezigheid heeft de fanbase van de club in tweeën gesplitst. Het ene deel leeft mee met de blessures van de Fransman en beschouwt het als een echte vrijstelling. Een grote meerderheid van de fans is echter van mening dat de Ballon d’Or-winnaar prioriteit geeft aan het fit blijven voor het WK.

Benzema, 34, heeft de laatste drie wedstrijden in La Liga gemist, maar is dit seizoen toch 12 keer in actie gekomen, met zes doelpunten en één assist in alle competities. In zijn laatste gezichtspresentaties aan de stop mundialista heeft de Real Madrid punten laten liggen. Ex-Madrid speler Jose Maria Gutierrez ‘Guti’ sprak met ‘DAZN’ en bekritiseerde Benzema speelt niet met zijn club omdat hij denkt aan het WK. De clublegende noemde namen als Lionel Messi en Robert Lewandowski als voorbeelden die ondanks het dreigende WK voor hun clubs blijven spelen.

Als Real Madrid ook in de wedstrijd tegen Cádiz punten laat liggen, zou dat een grote klap zijn voor de ploeg van Carlo Ancelotti, die door de resultaten van de afgelopen weken volledig in het slop is geraakt. Ondertussen zal Antonio Rudiger de wedstrijd ook missen, hoewel er officieel geen blessure is gemeld. Het is duidelijk dat de meeste spelers in het Europese voetbal denken aan gezond blijven voor het komende WK en dat lijkt ook het geval te zijn voor Benzema en Rudiger.

Benzema staat centraal in het succes in Frankrijk en lijkt er alles aan te doen om ervoor te zorgen dat hij fit en scherp is voor de wedstrijd. Frankrijks manager Didier Deschamps mist al belangrijke spelers voor het toernooi: Chelsea’s N’Golo Kante en Juventus’ Paul Pogba zijn al uitgesloten. Frankrijk is titelverdediger en versloeg Kroatië met 4-2 in de finale van 2018 na een bijna foutloze reeks overwinningen op Argentinië, Uruguay en België.

Laat een reactie achter