LaLiga regel verbiedt Pierre-Emerick Aubameyang’s mogelijke terugkeer naar Barcelona

Pierre-Emerick Aubameyang lijkt op een mislukking af te stevenen bij een mogelijke terugkeer naar Barcelona nadat een LaLiga regel opdook die een verhuizing verbiedt. De Gabonees heeft na zijn aankomst op Stamford Bridge in augustus een miserabele terugkeer in de Premier League beleefd, en er wordt beweerd dat hij bereid zou zijn alle nodige offers te brengen om terug te keren naar Barcelona.

Hij kwam pas in de zomer bij de Blues, maar is een rampzalig contract gebleken. Hij heeft slechts drie doelpunten gemaakt in alle competities sinds zijn terugkeer in de Premier League. De Gabon international is niet gelukkig bij Chelsea en wil weg, terwijl ze net Joao Felix hebben gecontracteerd. Hij was vorig seizoen van groot belang voor Barca en vocht zich naar de tweede plaats.

Aubameyang is sinds november geen enkele wedstrijd meer begonnen voor Chelsea en het uitlenen van Joao Felix zal de concurrentie in de voorwaartse posities alleen maar vergroten. Hij is blijkbaar depressief bij de club door de strijd om speeltijd en het Engelse weer.

De veteraan wordt echter door de FIFA tegengehouden bij zijn overstap naar het Nou Camp. Aubameyang kwam voor Barca uit voordat hij naar Chelsea vertrok en kan niet voor een derde ploeg uitkomen – zelfs niet als dat een terugkeer naar de Blaugrana betekent. De speler heeft Barca laten weten dat hij terug wil keren. Hij zou accepteren wat ze hem kunnen betalen als Memphis vertrekt.

Barcelona zou het idee om de 33-jarige, die vorig seizoen in 24 wedstrijden 13 keer scoorde, terug te halen “geweldig” vinden. De regels van La Liga betekenen echter dat hij nu bij Chelsea lijkt te blijven, en de spits zal moeten proberen zijn weg terug te vinden in het team nadat hij uit de gratie was geraakt onder Graham Potter. Aubameyang heeft dan nog maar één optie en dat is tekenen voor een club met een andere binnenlandse kalender dan de grote Europese competities, zoals MLS.

Auba’s terugkeer naar Barca zou een vreemde omstandigheid zijn, maar het zou kunnen gebeuren. Hij zou door Chelsea voor centen verkocht kunnen worden en het zou niet schokkend zijn, dus we moeten hier gewoon afwachten. Velen dachten dat Potter de Aubameyang had laten vallen na zijn optreden tijdens de week. De Chelsea baas ontkende dergelijke beweringen echter. Hij zei dat Aubameyang last had van zijn rug, waardoor hij niet fit genoeg was om te spelen in de FA Cup.

Laat een reactie achter