LaLiga heeft bij een lokale rechtbank aangifte gedaan van racistische beledigingen aan het adres van Vinicius Junior

LaLiga heeft bij een lokale rechtbank aangifte gedaan van racistische beledigingen aan het adres van Vinicius Junior tijdens de wedstrijd van Real Madrid tegen Real Valladolid op vrijdag, zo maakte de bond dinsdag bekend. Op videobeelden was te zien hoe de Braziliaanse international het veld verliet tijdens de 2-0 overwinning van Madrid op vrijdag, toen hij twee minuten voor tijd werd vervangen door Luka Modric.

Vinicius beschuldigde La Liga ervan niets te doen aan racistische fans tijdens wedstrijden. In een verklaring zei La Liga dat beledigend gedrag “geen plaats heeft in de sport”.

De klacht is meer dan loze woorden, en er is actie ondernomen, aangezien La Liga bij de onderzoeksrechtbanken van Valladolid een strafklacht wegens haatmisdrijven heeft ingediend. Bij de klacht is ook audiovisueel bewijsmateriaal verzameld.

De bond zegt ook het aantal bij wedstrijden aanwezige “integriteitsfunctionarissen” te zullen verhogen en er zullen berichten worden uitgezonden “in stadions waar het risico van mogelijk racistisch gedrag op de tribunes aanwezig wordt geacht”. Vinicius heeft zich drie keer uitgesproken tegen racistisch misbruik sinds hij in juli 2018 bij Madrid in dienst trad — uit bij Barcelona in oktober 2021, op Mallorca in maart 2022 en bij Atletico Madrid afgelopen september. In een verklaring op Twitter schreef Vinicius: ‘Ik zal met opgeheven hoofd volgen en mijn overwinningen en Madrid vieren. Uiteindelijk is het mijn schuld.’

In oktober 2021 meldde La Liga racistische beledigingen gericht aan de Braziliaanse international Vinicius bij het Openbaar Ministerie. Toen Vinicius Jr in september het doelwit was van racistische beledigingen door fans van Atletico Madrid, deed La Liga opnieuw aangifte bij het Openbaar Ministerie in de Spaanse hoofdstad. Er werd echter geen actie ondernomen. Madrid-coach Carlo Ancelotti riep maandag tijdens zijn persconferentie op tot “nultolerantie” ten aanzien van racisme en noemde het “een cultureel probleem in de samenleving”, maar weigerde kritiek te leveren op de reactie van La Liga.

Laat een reactie achter