LaLiga eist “onmiddellijke sancties” tegen Juventus na ontslag bestuur

La Liga heeft opgeroepen tot “onmiddellijke sportieve sancties” tegen Juventus na het aftreden van het voltallige bestuur van de club. De topdivisie van het Spaanse voetbal wil dat de ploeg uit de Serie A wordt gestraft voor recente ontwikkelingen die dramatische veranderingen bij de club kunnen betekenen.

Voorzitter Andrea Agnelli en vice-voorzitter Pavel Nedved zijn massaal afgetreden na een vooronderzoek van het Openbaar Ministerie in Turijn naar frauduleuze boekhouding en vermeende verborgen betalingen aan spelers. Die ontslagneming verbijsterde de fans, die niet geloofden dat het zo ver was gekomen, en nu zouden ze nog meer problemen kunnen krijgen.

Het Spaanse competitiebestuur heeft de UEFA opgeroepen een onderzoek in te stellen naar de Italiaanse reuzen en als het waar blijkt te zijn, kan de club volgens de berichten mogelijk uit de Champions League worden gezet. De Oude Dame werd in september samen met een aantal andere UEFA-clubs schuldig bevonden aan het overtreden van de FFP-regels, maar Juventus kreeg een van de grootste boetes. LaLiga zei vandaag in een verklaring: “Na het aftreden van de raad van bestuur van Juventus eind maandag 28 november eist LaLiga dat er onmiddellijk sportieve sancties worden opgelegd aan de club.”

Directeur Maurizio Arrivabene zal bij de club uit Turijn blijven terwijl de overgang naar een nieuw bestuur plaatsvindt, ook al heeft ook hij zijn functie neergelegd. Juve heeft de afgelopen seizoenen financiƫle verliezen geleden, maar slaagt er nog steeds in spelers te contracteren voor enorme bedragen, terwijl sommige andere clubs in de Serie A niet kunnen overleven met de schulden die ze hebben.

La Liga heeft strenge financiĆ«le regels waaraan haar clubs zich moeten houden en de voorzitter van de Liga, Javier Tebas, is een van de meest uitgesproken critici van het eigendoms- en financieringsmodel bij staatsclubs als Paris Saint-Germain en Manchester City. In de verklaring heeft La Liga een reeks beschuldigingen geuit, waaronder de bewering dat Juventus de transferbedragen boven een “redelijke waarde” heeft gehouden en ook het werkelijke bedrag van de loonsom verborgen heeft gehouden.

De Oude Dame heeft zich niet weten te plaatsen voor de knock-outfase van de competitie van 2022/23. Massimiliano Allegri eindigde als derde in hun groep. De familie Agnelli is al sinds 1923 eigenaar van de club, maar het vertrek van Andrea is een enorme ommekeer voor de toekomst van Juventus.

Laat een reactie achter