La Liga verwerpt poging Barcelona om Gavi in te schrijven

La Liga heeft de poging van Barcelona om Gavi te registreren als eerste-elftalspeler in het kader van zijn nieuwe overeenkomst afgewezen, aldus ESPN. De 18-jarige speler tekende in september een nieuw contract en Barcelona vond dat hij aan de criteria van La Liga voor een eerste-elftalspeler voldeed.

De nieuwe deal houdt Gavi tot 2026 en bevat een mooie vrijwaringsclausule van 1 miljard euro. Vanwege de financiële regels van La Liga kan Barcelona hun Spaanse maestro, die nog steeds als academiespeler te boek staat, echter niet inschrijven. De beslissing komt niet als een verrassing, aldus bronnen, want de club wist dat ze weinig tot geen speelruimte hadden.

SPORT heeft vernomen dat Barca optimistisch is dat zij de ruimte hebben om het duo ingeschreven te krijgen en dat zij in de komende dagen de goedkeuring van La Liga zullen krijgen, als de FFP dat toestaat. Maar ze zijn nu in oorlog met La Liga, en zijn bereid tot het laatste moment te vechten met hun administratie om Gavi ingeschreven te krijgen bij de senioren.

Met het salaris van Pique uit de boeken is Barca nu dichter bij de 1/1 regel van La Liga voor transfers. In het rapport staat dat de Liga het verzoek heeft afgewezen omdat Barca nog steeds geen ruimte heeft om Gavi in te schrijven onder hun huidige uitgavenlimiet. Barcelona dacht dat ze dat wel zouden kunnen door het vertrek van Memphis Depay en Gerard Pique, maar La Liga controleerde dat en besloot dat Gavi’s poging tot registratie niet aan hun criteria voldeed.

Barcelona probeerde afgelopen zomer financiële flexibiliteit te bereiken door een aantal zogenaamde economische “hefbomen” over te halen om ruimte vrij te maken voor spelers en contracten. Daardoor steeg hun uitgavenplafond met bijna 800 miljoen euro.

Naast Gavi wil Barcelona ook het nieuwe contract van Ronald Araujo vastleggen en Alejandro Balde verlengen. Laatstgenoemde beleeft zijn doorbraakseizoen in 2022/23, maar staat nog steeds ingeschreven bij Barça Atletic. Barcelona zal twee nieuwe spelers kunnen inschrijven als eerste teamspelers – Inaki Pena, die het nr. 13 in plaats van 26 krijgt, en Gavi, die het nr. 6 in plaats van 30 krijgt.

In de zomer zal Barcelona zijn uitgaven aan spelerssalarissen moeten verlagen of nieuwe sponsordeals moeten vinden om hun contracten in te schrijven. Clubvoorzitter Joan Laporta heeft La Liga opgeroepen de financiële flexibiliteit te verbeteren nadat hij zijn team de afgelopen twee jaar in de tang heeft zien zitten.

Laat een reactie achter