La Liga spits is aangeboden aan Tottenham ondanks interesse van Chelsea

The Daily Mail heeft onthuld dat Barcelona spits Memphis Depay is aangeboden aan Tottenham in de aanloop naar de januari transfer window. Tal van Premier League-clubs zijn de afgelopen weken in verband gebracht met een overstap naar Depay, zoals 90min eerder deze maand meldde.

Memphis speelde dit seizoen slechts twee keer voor Barcelona in La Liga en is sinds november niet meer in actie gekomen. De Nederlandse spits heeft het dit seizoen moeilijk gehad bij de Spaanse club en is een te goede speler om daar op de bank te staan. Depay had een indrukwekkend WK ondanks dat hij niet elke wedstrijd startte. Hij scoorde slechts één doelpunt, tegen de VS in de laatste 16e fase, maar was een van de spelbrekers in het team naast Cody Gakpo.

Nu de Nederlander het einde van zijn contract bij de Blaugrana nadert, zou er deze winter een deal kunnen worden gesloten, waarbij zijn club winst wil maken op een speler die afgelopen zomer gratis van Lyon is overgenomen. 90 min meldde vorige maand dat de 28-jarige een van de opties was op de radar van Tottenham in de aanloop naar januari. Er wordt echter ook gedetailleerd aangegeven dat een overstap onwaarschijnlijk wordt geacht, omdat Antonio Conte heeft besloten zijn selectie alleen aan te vullen afhankelijk van de blessurelijst op Hotspur Way, die momenteel in totaal negen spelers telt.

Memphis is een enorm getalenteerde speler; 76 doelpunten in 178 wedstrijden voor Lyon tonen dat aan. De 28-jarige heeft talent voor het doel en lijkt een vreemde eend in de bijt bij Barcelona. In de tussentijd kan Chelsea in januari ook kijken om de 28-jarige Nederlandse spits van Barcelona te tekenen om hun opties in de aanval te versterken. The Blues wilden de voormalige Manchester United-aanvaller in de vorige zomerperiode al halen, maar haalden in plaats daarvan Pierre-Emerick Aubameyang van Barcelona. De optie is er om volgende maand terug te gaan voor eerstgenoemde.

Nu Potter voor een dilemma staat door de ACL-blessure van Armando Broja, die waarschijnlijk de rest van het seizoen uitgeschakeld zal zijn, is het van vitaal belang om een spits te contracteren die meteen een grote impact heeft. Het is voor iedereen duidelijk dat Barcelona opnieuw met financiële problemen kampt. In dat opzicht zou de verkoop van Memphis een goede kans zijn, zowel voor het salaris dat hij zou vrijmaken, als voor het feit dat hij een speler is met een grote naam.

Laat een reactie achter