Joan Laporta bevestigt dat Barcelona geen aankopen in januari zal zijn vanwege FFP

Barcelona had een zeer drukke zomerse transferperiode waar ze tal van spraakmakende aankopen deden. Het Catalaanse team bracht Raphinha, Jules Kounde, Robert Lewandowski, Franck Kessie, Andreas Christensen, Hector Bellerin en Marcos Alonso binnen.

Barcelona zal echter tijdens de transferperiode van januari geen spelers meer kunnen aantrekken na een stortvloed aan uitgaven voor de start van het seizoen 2022/23. Volgens clubvoorzitter Joan Laporta kunnen ze tijdens de transferperiode van januari geen aankopen meer doen vanwege de Financial Fair Play-regels van La Liga.

Barça’s rekeningen zijn weer ‘gezond’, zei Laporta dinsdag, met een verwacht inkomen dit seizoen van £ 1,07 miljard en een gebudgetteerde winst van £ 239 miljoen. In de wetenschap dat de club waarschijnlijk weer onderworpen zal zijn aan de regel van 1:4, was de club van plan om het januari-venster te gebruiken om opnieuw te tekenen terwijl hun rekeningen nog steeds winst laten zien. Eerder verkocht de Catalaanse club 25% van hun binnenlandse televisierechten en een belang van 49% in Barca Studios om meer dan € 700 miljoen op te halen.

Hoewel Barcelona in verband wordt gebracht met meer toevoegingen voorafgaand aan de transferperiode van januari, heeft Laporta beweerd dat zijn kant in de huidige vorm niet in staat zal zijn om aan het begin van 2023 verdere toevoegingen te doen vanwege de regels van de competitie over FFP. Hij zei: “Volgens de regels van financieel eerlijk spel van de Spaanse competitie kunnen we niet tekenen”. Hij gaf wel toe dat ze LaLiga-president Javier Tebas proberen te overtuigen om die regels te wijzigen, samen met andere partijen.

Over hoe deze situatie te verbeteren, de Catalaanse advocaat desveló de formule dat plan van de club: “we zullen proberen revertirlo onderhandelen met LaLiga voor het heroverwegen van zijn interpretatie en het behalen van nieuwe inkomsten met overwinningen in de Europe League of de Supercopa van Spanje.” Bovendien wil Laporta niet praten over de terugkeer van Lionel Messi naar Barcelona.De Argentijnse legende verliet Camp Nou in 2021 nadat Barcelona zijn diensten niet kon behouden.

Laporta heeft ook een update gegeven over de toekomst van Ousmane Dembele, die slechts tot de zomer van 2024 een contract heeft bij de Catalaanse outfit. De Catalaanse outfit zal binnenkort gesprekken voeren over een verlenging voor de Fransman, die “gelukkig en gemotiveerd” is bij de club.

Laat een reactie achter