Is de tijd van Eden Hazard bij Real Madrid voorbij?

Eden Hazard’s tijd bij Real Madrid lijkt tot een einde te komen nadat beide partijen het erover eens waren dat de afsluiting van een trieste drie jaar nabij was, aldus berichten in Spanje.

De Belgische spits, 31, kwam in 2019 voor een enorm bedrag over van Chelsea naar Los Blancos, maar zijn carrière in Spanje werd geteisterd door blessures. De aanvaller miste naar schatting 73 wedstrijden bij Los Blancos voor de huidige campagne, nadat hij een inconsistent einde van het seizoen 2021/22 had meegemaakt. Hij heeft zoveel wedstrijden op de bank gezeten. Eerst was het Rodrygo Goes die boven hem opstapte, en nu is het Marco Asensio die hem links laat liggen. Zelfs Mariano Diaz staat voor in tijden van nood, en dat is opvallend.

De Belgische international was in zijn tijd bij Chelsea jarenlang een wereldtopper, maar bij Madrid is hij nooit helemaal op dreef gekomen. In de aanloop naar de huidige campagne beloofde Hazard zijn rentree te maken en is hij erin geslaagd om zichzelf in vorm te houden. Carlo Ancelotti is bereid om de speler nog een kans te geven om zijn waarde te bewijzen. Nu lijkt zijn vertrek zo goed als zeker, nadat hij volledig uit de gratie is geraakt bij Los Blancos-baas Carlo Ancelotti.

Hazard heeft Thibaut Courtois, zijn landgenoot en vriend uit hun gezamenlijke tijd bij Chelsea, al laten weten dat hij deze winter zal vertrekken, aldus El Nacional, een Catalaanse online krant. Newcastle en Villa worden genoemd als mogelijke vluchtroutes en de tweevoudig Prem-winnaar zou waarschijnlijk slechts 17 miljoen pond kosten.

Na de 4-1 overwinning van gisteren op Southampton staat het Newcastle van Eddie Howe op de derde plaats in de Premier League en blijft het ambitieus op de transfermarkt. Het zijn niet alleen de successen op het veld die de ploeg van Eddie Howe doen juichen. Er zijn natuurlijk ook mentaliteitskwesties waar Newcastle aan moet denken voordat ze zich vastleggen op een contract. Hazard staat erom bekend voor de manager te spelen als het goed gaat, maar als het fout gaat wordt het een ander verhaal.

Het zal aan Hazard liggen, net als bij Gareth Bale en Isco. Hij heeft nog achttien maanden van zijn contract te gaan. De boodschappen van de club en van Ancelotti zijn duidelijk. Mocht Newcastle hem binnenhalen, dan hebben ze een goede kans om hun positie aan de top van de ranglijst te consolideren, met een top vier finish als zeer reële mogelijkheid na hun vliegende start van het seizoen. En de eigenaren van de Villans hebben serieuze ambities om Europa binnen te komen en zijn bereid de nieuwe manager Unai Emery te steunen met nieuwe spelers.

De 31-jarige is al dat talent zeker niet van de ene op de andere dag kwijtgeraakt, maar Romano denkt dat het zou kunnen dat hij op Stamford Bridge als sterspeler tot bloei is gekomen, wat bij zijn huidige club niet het geval is geweest. Het is jammer dat we nooit het beste van Hazard hebben gezien bij Real, want het leek zo’n goede match toen de transfer in de zomer van 2019 doorging.

Laat een reactie achter