Ferran Torres en Stefan Savic werden beiden van het veld gestuurd voor worstelen op het veld

Aan het einde van de 1-0 overwinning van Barcelona op Atletico Madrid op zondagavond was er een bizar moment: Ferran Torres en Stefan Savic werden beiden uit het veld gestuurd omdat ze in de slotfase op het veld worstelden. Uiteindelijk waren het toch de Blaugrana die de drie punten pakten in het Wanda Metropolitano Stadion, dankzij een treffer van Ousmane Dembele in de eerste helft.

De thuisploeg Atletico ging op jacht naar de gelijkmaker. De aanval onder leiding van João Félix en Antoine Griezmann kon niet doorbreken en het middenveld kon geen vuist maken tegen Sergio Busquets, Gavi en Frenkie de Jong. Barca stond al sinds de eerste helft voor, toen Dembele hen in de 22e minuut op voorsprong zette.

Het lelijke gevecht tussen Torres en Savic vond plaats in de 92e minuut van de wedstrijd, toen beide spelers naar de bal gingen, maar zelfs nadat deze was weggewerkt, waren ze verwikkeld in een worsteling waarbij beide spelers elkaar duwden en trokken. Na een worsteling om de bal zetten de twee hun gevecht daarna voort, waarbij Barca-aanvaller Torres aan de haren van de Atletico-verdediger trok voordat ze uit elkaar gingen. Uiteindelijk stonden ze beiden op en duwden elkaar weg, maar voor het incident kregen beide spelers toch een rode kaart.

Gelukkig voor Torres en Barca zorgde de dubbele rode kaart er niet alleen voor dat de teams aan elkaar gewaagd bleven, maar gebeurde het incident zo laat dat het resultaat niet al te zeer in gevaar kwam. Torres en Lewandowski zijn nu beiden geschorst voor Barca’s volgende competitiewedstrijd tegen Getafe.

Bovendien leek Savic zijn zaak te bepleiten bij de vierde official, waarbij hij hem bijna tegen het hoofd stootte terwijl Atletico-medewerkers hem probeerden te kalmeren. Ángel Correa kon niet eens een schot op de grensrechter lossen. Na hun laatste overwinning in La Liga zal de Catalaanse club zich richten op de Supercopa de Espana tegen Real Betis op donderdag. Voor Atletico zet het verlies een enigszins somber seizoen voort. Ze hebben nu 14 punten achterstand op Barca en staan buiten de Europese plaatsen.

Laat een reactie achter