Barcelona vestigt record om Spaanse Super Cup 14e keer te winnen

Barcelona heeft met een 3-1 overwinning op Real Madrid voor het eerst sinds de vernieuwing van de competitie en de verhuizing naar Saoedi-Arabië de Spaanse Super Cup gewonnen. Doelpunten van Gavi, Robert Lewandowski en Pedri bezorgden Barcelona een verdiende en comfortabele overwinning op Los Blancos in Saoedi-Arabië.

Nou, de Super Cup Clásico finale ging niet zoals Real Madrid gehoopt had. In feite ging het veel slechter dan elke Madridista vreesde. Los Blancos is niet in goede vorm, na verlies in de identiteit die hen vorig jaar kampioen van Europa en LaLiga Santander maakte. De Catalanen, geïnspireerd door de elektrische tiener Gavi, schitterden, terwijl Karim Benzema een late troost uitbracht voor een teleurstellend Madrid.

Real Madrid begon op achterstand en Barcelona leek vanaf het begin de betere ploeg. Lewandowski kwam in de openingsfase twee keer dichtbij, maar de paal en Thibaut Courtois hielden de nummer 9 tegen. Gavi opende de score in de 33e minuut van dichtbij na een pass van Lewandowski, die de voorsprong verdubbelde na een assist van Gavi in een ontsnapping vlak voor het einde van de eerste helft.

Deze nederlaag was geen al te grote verrassing voor wie alle wedstrijden van Real Madrid sinds de hervatting van het clubvoetbal heeft bekeken. Barcelona won de Supercopa, zonder iets bijzonders te zijn, door de zwakke punten van Real Madrid aan te vallen en meer geloof en ambitie te tonen. Ze zullen hopen dat het niet de enige trofee is die ze dit seizoen winnen. De Catalanen gaan terug naar Spanje met drie punten voorsprong op de ranglijst.

De Supercopa de Espana behoort voor een record 14e keer toe aan Barcelona. En dit was voor Madrid-coach Carlo Ancelotti de eerste nederlaag in een finale sinds 2014. De ploeg van Xavi is ook nog in de race voor de Copa del Rey en de Europa League en komt donderdag weer in actie met een bekerwedstrijd tegen Ceuta.

Ondertussen is de hoop van Real Madrid op een sextuple al voorbij met het verlies. De waarheid is dat niemand binnen Real Madrid hierover sprak als een realistische doelstelling, omdat het meer een creatie was van de lokale media, maar het verliezen van een trofee doet pijn.

Laat een reactie achter