Barcelona hoopt dat Atletico Madrid Yannick Carrasco opneemt in ruildeal

Barcelona en Atletico Madrid plannen naar verluidt een ruildeal met Memphis Depay en Yannick Carrasco. Na het vertrek van Joao Felix naar Chelsea is Atletico Madrid gaan kijken naar Memphis Depay als vervanger.

Er is al veel gezegd over de toekomst van Carrasco en als we een recent rapport van journalist Gerard Romero mogen geloven, wil de Belg graag naar Barcelona verhuizen. Barcelona zal Depay echter alleen laten gaan als een deal hen past, en met de precaire financiƫle situatie van de club zullen ze hard zijn voor eventuele gegadigden.

Ondertussen heeft Carrasco’s agent Pini Zahavi bevestigd dat de vleugelspeler van Atletico graag naar Barcelona wil verhuizen als onderdeel van een deal waarbij Depay de andere kant op zou gaan. De Rojiblancos zouden al een ruilvoorstel van Depay en Thomas Lemar hebben afgewezen in Camp Nou.

Memphis wordt deze maand in verband gebracht met een vertrek bij Barcelona, omdat hij ver in de pikorde is gezakt in Cataloniƫ en zijn contract in de zomer afloopt. Hij is niet nuttig voor Xavi en wil graag naar Atletico, terwijl Carrasco heel graag naar Barca wil. Carrasco heeft bij Atletico echter nog een geldig contract tot 2024 en de Rojiblancos zijn niet bereid om de 29-jarige Belgische international te laten vertrekken.

Nu heeft Carrasco’s zaakwaarnemer via Marca aan Nieuwsblad bevestigd dat er gesprekken gaande zijn over beide spelers. “Yannick vindt het een goed idee”, vertelde Zahavi aan DH les Sports+. “Het idee is om Carrasco te ruilen voor Memphis.” Carrasco was zich ervan bewust dat hij tot 31 januari en het sluiten van een nieuwe winterse transferwindow de tijd heeft om Diego Simeone en Gil Marin ervan te overtuigen dat hij mag verkassen. Hij weet dat het moeilijk is, maar zal de handdoek niet in de ring gooien tot het einde van de markt. Zijn vermogen om Simeone en Gil Marin te overtuigen is de sleutel tot de deal.

Bovendien, als Atletico een directe deal wil voor Depay zonder ruil, zullen ze 7 miljoen euro moeten betalen. Het vertrek van de Nederlander lijkt steeds onvermijdelijker, hoewel Xavi heeft gezegd dat hij een vervanger wil als hij gaat. Zou Carrasco de man kunnen zijn?

Laat een reactie achter