Atletico Madrid worstelt met gelijkspel bij Almeria

Atletico Madrid is er met een 1-1 gelijkspel bij Almeria niet in geslaagd een grote achterstand op de top drie van de Spaanse LaLiga 2022/2023 goed te maken.

Angel Correa zette de ploeg van Diego Simeone in de 18e minuut op voorsprong. Almeria maakte in de 37e minuut gelijk via El Bilal Toure. Almeria nam daarna het heft in handen en maakte in de 37e minuut gelijk met een prachtige kopbal van El Bilal Toure uit een lange voorzet van Lucas Robertone. Sergio Reguilon, die als invaller opkwam, werd in de slotfase voor Atletico weggestuurd voor twee gele kaarten in minder dan vijf minuten.

Simeone was naar drie middenvelders gegaan, maar geen van hen kwam in de buurt van de man die de bal aanviel. Oblak werd heen en weer geslingerd tussen komen en op zijn lijn blijven, maar deed geen van beide en het werd 1-1. Atletico Madrid had twee punten voor kunnen staan, ware het niet dat Geoffrey Kondogbia de doelpoging van Marcos Llorente aanraakte en de treffer wegens buitenspel werd afgekeurd.

Almería, zonder winst in drie opeenvolgende competitiewedstrijden, bleef op de 13e plaats staan. Atletico, dat slechts één van zijn laatste zes wedstrijden in La Liga won, tegen het onderaan staande Elche, staat vierde in het klassement, op 28 punten van Villarreal en Real Betis. We bleven het na de pauze proberen, maar hun keeper speelde geweldig”, vertelde Atletico-manager Simeone aan DAZN. “We moeten voorin effectiever zijn. Laten we wachten tot de doelpunten komen, dat weet ik zeker.” Hoewel Atletico Madrid door het gelijkspel terug is in de top vier, staan ze zeven punten achter op nummer drie Real Sociedad. Eerder op zondag verwijderde Espanyol zich verder van de degradatiezone door een 2-1 overwinning op Getafe. Joselu scoorde de openingstreffer voor de gastheren met een schot vanaf de middenlijn nadat de keeper van Getafe uit positie was geraakt.

Laat een reactie achter