Antoine Griezmann scoort een brace en Atlético Madrid verslaat Real Betis

Atlético Madrid heeft zijn ongeslagen reeks in het Estadio Benito Villamarín verlengd tot vier wedstrijden door zondagmiddag in Sevilla een 2-1 overwinning te boeken op Real Betis dankzij een doelpunt van Antoine Griezmann. Hij scoorde onlangs een belangrijk doelpunt in San Mames, en deed hetzelfde in het Estadio Benito Villamarín, dit keer op spectaculaire wijze, door rechtstreeks uit een corner te scoren. Met drie doelpunten en twee assists in zijn laatste vier LaLiga wedstrijden, lijkt het erop dat de veelzijdige spits weer helemaal terug is in een Atletico shirt.

Griezmann brak in de 51e minuut in het Benito Villamarin met een zeldzame ‘Olimpico’-goal rechtstreeks uit een corner. Na een saaie eerste helft kwam de wedstrijd in de tweede helft tot leven, toen een doelpunt van de gastheren werd afgekeurd en Griezmann zijn uitstekende vorm voortzette met een dubbel. “We hadden midweeks thuis tegen Rayo twee belangrijke punten verloren en we wisten dat we hier vandaag moesten winnen”, vertelde Griezmann aan Movistar Plus.

De terugkeer van Griezmann werd twee weken geleden definitief gemaakt nadat Atletico en Barcelona het eens waren geworden over een transfersom van 20 miljoen euro, waarmee een einde kwam aan een geschil over de leenovereenkomst van de aanvaller, waardoor hij het grootste deel van dit seizoen als invaller werd gebruikt. Er was ook een geschil tussen de twee clubs over de transfersom voor de winnaar van de Gouden Laars van Euro 2016, waarbij Atletico een klacht indiende bij LaLiga, omdat ze dachten dat Griezmann had ingestemd met een overstap naar Barca voordat de clausule was verlaagd.

Door nog twee keer te scoren tegen Real Betis schreef Griezmann zichzelf verder de geschiedenisboeken van Atlético de Madrid in, dit keer met zijn 147e clubdoelpunt, waarmee hij op de derde plaats van de all-time doelpuntenlijst staat. Hij is nu al topscorer van de club met vijf doelpunten deze campagne en staat gelijk met Alvaro Morata.

Griezmann is de sleutel als zijn ploeg hogerop wil komen in LaLiga, en in Europa, en Atletico-fans zullen hopen dat zijn goede vorm aanhoudt. Later op zondag ontvangt Barcelona Athletic Bilbao om de druk op koploper Real Madrid te houden, dat zaterdag onder meer Sevilla versloeg. Atletico is teruggeklommen naar de derde plaats in het klassement op 23 punten, acht achter leiders Real Madrid en twee van het op de tweede plaats staande Barcelona.

Laat een reactie achter